Omgeving

Het plaatsje Porlezza is klein , maar heel gezellig en voorzien van alle vakantie gemakken !!!

Zo zijn er vele gezellige restaurants en pizzeria’s. Ook de echte Italiaanse ijssalons ontbreken er niet!! U kunt heerlijk langs de boulevard lopen, direct langs het Luganomeer en even neerstrijken op de vele bankjes die uitkijken over het meer.

Op donderavond en zaterdagmorgen is er een gezellige markt in het centrum. Tevens in het centrum een VVV kantoor en een Bank met pinautomaat.

Voor de dagelijkse boodschappen bevinden zich op korte afstand van de camping diverse grote supermarkten met groot assortiment. Ook verse zuivel, groente en brood !! In het hoogseizoen (juli/aug) is de kleine supermarkt op de camping open.

De omgeving is prachtig en u kunt vele uitstapjes maken naar verschillende plaatsjes en dorpjes. Wij hebben voor u een map gemaakt met daarin allerlei folders en informatie over dagtochtjes , leuke plaatsjes en uitstapjes !!

Het Luganomeer is uitstekend geschikt voor watersporten.
Zo kunt u er o.a. vissen met een akte ( te verkrijgen bij de receptie van de camping)  en heerlijk varen met een boot (motorboten toegestaan, wel dient u een vergunning daarvoor aan te vragen in Porlezza)  .Er is een haven met aanlegsteiger op de camping aanwezig !! Deze moet u reserveren bij de receptie, tegen betaling.

U kunt via de veerboot ( in Porlezza) naar Lugano, Zwitserland, oversteken. U wordt nabij het centrum van Lugano gebracht waar u kunt winkelen of de vele terrassen kunt bezoeken.

Tevens is er een prachtig "Lido" in Lugano. Grote zwembaden met ligweiden en zandstranden. Een echte aanrader om een keer naar toe te gaan!